Häst

 

Mortorps gård

SÅLD!

Vi har idag inte längre kvar Verano då vi sålde honom på grund av tidsbrist och tappat intresse. Vi har haft en riktigt lärorik och rolig tid ihop och jag kommer sakna honom.

 

 

Verano

Vallack född 2002-07-15, Svenskt Varmblod efter Quite Easy. Verano är med tidigare ägare startad upptill 140cm, men det är väldigt länge sen. Min pappa köpte Verano 17 juli 2014.

 

Verano är lite speciell, jag har nog aldrig ridit någon annan häst som är som honom. Han är snäll och skulle väll aldrig slänga av någon med vilja oavsett om det är i ridhuset eller på en äng. Skillnaden är att på ängen skulle han vilja/kunna bli rejält glad.

 

Han är både lat och väldigt pigg. Allt man gör ska vara rätt han gör ingenting gratis om man säger så, spelar ingen roll om det är hoppning eller dressyr. Så vet man hur man ska göra blir det ju enklare men det är lättare sagt än gjort kan jag säga.

 

Jag och Verano har startat 110cm flertal gånger förra året från mars 2015 till runt juli/augusti 2015. Lite skador på både häst och ryttare gjorde så vi fick gå ner i höjd.

Men nu har vi börjat komma upp igen och i år har vi startat hittills upptill 105cm. Målet är att komma till 110cm väldigt snart när vi är redo.Sedan siktare vi vidare till att kunna debutera 120cm när vi är där.

 

Vi tävlar även dressyr ibland, och har startat två lokala Lätt B:1 2015 men fler dressyr tävlingar kommer det bli.

 

Mina hopptränare som jag ofta tränade för är

Sara Li Vestberg, Klaas Stiksma och Ann-Sofe Oscarsson.

 

I Dressyr är det mer olika tränare för varje gång, för att jag inte tränar lika mycket dressyr som hoppning.

Men har tränat/tränar för bland annat Anne Ström, Clara Espinosa, Elin Dolk m.f.