Fm Limbo

 

Mortorps gård

FM Limbo

 

FM Limbo L-testades den 1/11-2017!

 

FM Limbo gjorde ett riktigt bra L-test och gick till polisen, men den 16/1-2018 fick vi ett samtal om att han är tvungen att avbryta sin utbildning som polishund då dom upptäckt en ligamentskada i bogen efter att han visat en minimal hälta på ena frambenet. Då gjordes en undersökning och röntgen.

Limbo skulle inte hålla i sikt som polishund, och när han redan visat längre fram i utbildningen när dom krävt mer av honom så vart det tyvärr så att han fick avsluta.

Så vi fick hem FM Limbo den 17/1-2018 och vi äger nu mera Limbo. Limbo utbildas nu tillsammans med mig som Specialsökhund, utbildningen är 1år.

 

Schäfer hane född 30 Maj 2016, vi är fodervärdar åt Försvarsmakten så han ägs av FM. När han blir ca 15-18mån ska han genomgå ett Lämplighets test och klarar han testet ska han vidare utbildas till tjänsthund.

 

Han ska utforska "världen". Lära sig bli hanterad, hur man beter sig och en hel del kommandon. Att klara av olika situationer, gå på läskiga saker eller höra höga ljud t.ex.

 

FM Limbo är en glad och sprallig kille som mer än gärna vill arbeta hela tiden.

Älskar att få använda nosen när vi spårar.

Skällig vid hundmöten, något vi jobbar med för att få bort.

Han kan tränas bland andra hundar utan problem, men när det kommer till passivitet kan det ibland vara svårt för honom att vara tyst men han har mognat en hel del på sista tiden.

 

Vi har tränat in grundkommandon, jobbat mycket med kontakten och lydnaden.

 

Lugn i bilen, och har lärt sig att vänta på att hoppa ut från bilen tills han får ett godkännande.