Tyson

 

Mortorps gård

Tyson

Avliden 2018-04-13

 

Efter en tids kronisk njursvikt, och kraftig artros i höft och problem med prostatan.

Blev njurvärdena tillslut för dåliga och han hade bara som max 2-3mån kvar att leva men skulle lika gärna kunna varit 3v.

Vi valde att han fick somna in.

 

Älskade Tyson vi kommer alltid att minnas dig!

 

 

Född 2009-08-02

Renrasig rottweiler hane.

Tyson bor hos min bror och hans sambo, där han bottt i snart 2år. Under förra året (2017) fick Tyson sin diagnos artros i höften. Han fick utskriven medicin mm. Förstorad prostata som var ganska allvarlig, senare under undersökningarna skulle han sederas men blodprovet visade att njurvärdena var för dåliga.

 

Så andra tester togs men inget hittades trots flertal besök.

I jan fick han sin diagnos, han lider tyvärr av kronisk njursvikt, alldeles för högt blodtryck dessutom.

Meicinerna har funkat bra på honom och han klarar av en lugn vardag. Han äter specialfoder, och får inte äta något annat än det förutom sin medicin. Han mår idag bra och beter sig som vanligt, men höften börjar göra ondare. Vi hoppas att han håller ett tag till och så länge han inte har för ont och kan leva som vanligt får han kvar men så fort något börjar avika från det normala så kommer han få somna in.

 

Tyson är den större typen av Rottweilern, kraftigt huvud med nacke. Tyson är som en sur citron ena dagen och vill då bara vara för sig själv, medans vissa dagar beter han sig som en liten valp. Lyssnar oftast på sitt namn och enkla kommandon men intensivare än så blir det inte i lydnaden. Men att få leta efter saker, personer är väldigt roligt, älskar också att kela. Gillar även promenader i skogen. Då åldern börjas sätta sin spår på honom, blir tröttare och mer värk i kroppen så tränas han inte så mycket utan han får göra det han orkar och vill.