Diesels åkommor

 

Mortorps gård

Diesel har artros i armbågarna, samt höger höft sen ett fel i ländryggen på några kotor.

Han har även ett fel i vänster ögats pupil vilket är att pupillen alltid är utvidgad och tar in ljuset som om det vore mörkt. Vilket leder till att han tycker det är jobbigt vid soliga dagar.

 

Diesel får dagliga korta promenader, lite olika slags träning där han får vara lugn i arbetet vilket är svårt för en sån glad och busig kille som han är.

Får vara lös lite ibland när han kan hålla sig lugn, får ej leka med någon hund utan det märks då ganska snabbt att han haltar på vänster fram.

 

Vi verkar ha hittat den motionen han klarar av och vi hoppas att han hänger med oss några år till, men problem kan förvärras sanbbt så vi njuter av att ha honom vid vår sida hela tiden.

Diesel går på rehab/Friskvård på Bagarmossens djursjukhus. Där han får gå på ett vattenband, Detta skall göras lite ibland.

 

Blodprovet var normalt, men vi har fått svar från röntgen. Tyvärr lider Diesel av lindrig Artros i båda armbågarna och höger höft samt så har han något som heter benbrygga i första och andra ländkotan.

 

Benbrygga brukar komma i äldre ålder, Diesel är 5år endast och det här kan förvärras. Diesel ska börja gå till sjukgymnast där vi kommer få tips och råd och efter vi varit där vet vi mer vad Diesel kommer kunna få göra.

 

Diesel har sedan den 4sep haft återkommande hälta på vänster tass. Ibland var han synligt halt och när man inte såg haltandet såg man att han går annorlundare och var väldigt stel på vänster fram ben (armbågen riktade utåt mer än normalt när han gick).

 

Vi var till Bagarmossens Djursjukhus den 20sep och träffade en mer utbildad vetrinär (ortoped). Som kände igenom och tryckte på hela kroppen. Där vi märkte reaktioner vid högra höftleden, vänstra armbågen och även bogleden.

 

Vi valde att röntga honom på än gång, Dom röntgade höften, armbågarna och ländryggen.

 

Han går på receptlagda smärtstillande som heter Rimadyl när han börjar halta. Han får inte vara lös eller hoppa/springa och inte busa med någon hund.