Hundträff Eskilstuna Fodervärdar

 

Mortorps gård

Lördagen den 7 Jan träffade vi andra fodervärdar i Eskilstuna, vi hade planerat in en träff och själv hoppades jag på att det skulle komma minst runt 1-3 personer/hundar.

Men väl där var det 10st FM-Hundar och runt 10-15personer. Vilket var väldigt roligt!

 

Vi började med att presentera oss och berätta vilken hund man hade, sen hur vi skulle börja träningen.

Först tog vi ut en hund i taget, man skulle gå runt alla personer som stod i en liten ring och så skulle någon annan än fodervärden hantera hunden och leka med den. Detta tog sin tid när det var tio stycken hundar som skulle göra detta.

 

Efter det tog vi ut nästan alla hundar samtidigt, Vi skulle gå i två olika led och mötas, detta var väldigt svårt för många hundar medans några inte brydde sig. FM Limbo var väll den som tappade hakan av att se så många hundar och han började skälla, resa ragg och dra ikopplet som en hulk.

Fick i ordning på honom en stund men sen är det igång igen. En kille där erbjöd sig att ta Limbo en stund för att säga till Limbo lite hårdare när han gör såna utfall. Jag fick då ta hans foderhund FM Köra, riktigt fin tik!

 

Och helt plötsligt ser jag Limbo gå där utan större problem, Sen efter ett tag var vi klara och skulle ta in hundarna i bilen och sen fika. Vi pratade en hel del, och vi fick gott om tips och vi alla gav varandra tips.

 

Limbos största problem är just när han gör sina "utfall" mot andra hundar, sen även hanteringen som han inte gillar när någon annan gör det på honom.

 

Vi ser fram emot nästa gång och då ska jag ha bättrat på mig och våga säg till Limbo med förhöjd röst och inte hålla på och dalta.

 

Riktigt lärorik och rolig dag!