Om mig

 

Mortorps gård

Hej!

Mitt namn är Sandra och jag är född 99, Jag är född och uppväxt i Stockholm med mina två bröder och pappa Lasse, Min mamma gick bort i cancer när jag var 7år. År 2009 köpte vi våra första "egna" hundar. Först till familjen kom Balder rottweiler hane han vart min äldsta bror Benjamins hund. Några månader senare kom Tyson till familjen som också är rottweiler som vart mera "min"och min yngsta bror Jonatans hund.

 

År 2011 kände vi att ville flytta men även att skafffa en till hund, När vi bestämt att vi skulle flytta till Mortorps gård som ligger i vackra Södermanland. Så började vi leta hund, vi hittade en omplacerings hund i Hälleforsnäs som var en rottweiler tik som hette Sazza och var ca 1år som någon vecka senare fick följa med oss hem. Sju månader senare kom mitt agility intresse fram och önskan om att få en border collie uppfylldes.

I september 2011 köpte vi en Border collie hane, Allt gick bra tills i december då Sazza plötsligt blev aggressiv och bet Jonatan i ansiktet. Några dagar gick och hon vart allt konstigare. Då beslutade vi att hon skulle få somna in då hon vart så osäker efter det.

Vi sa först att vi skulle vänta tills sommaren innan en valp. Men sen plötsligt så var det en liten rottweiler han valp i huset i Januari.

 

Mycket hände på kort tid under dessa år. Jag började även rida på en shettis vid namn Alwin 2010 till sen december 2010 sedan uppehåll på säkert 6mån innan jag tillsammans med Benjamins flickvän Lisa började hjälpa till i ett stall i Gnesta 2011.

 

Senare vart jag allt mer intresserad och ville börja lära mig mera om hästar så 2012 började jag på Finntorps Ridskola där jag utvecklades snabbt. 2013 började jag även rida på en annan lite mindre ridskola som heter Ramsberg. 2014 var jag redo och sugen på att börjar tävla på "riktigt" lokal tävling med ridskole D-ponnyn Tequila, vi gjorde våran debut som gick i 80cm ock 90cm och riktigt bra gick det! Vi hann med en till tävling innan sommaren. Under januari 2014 till juli 2014 var jag även fodervärd åt ridskole D-ponnyn Kalinka.

 

Och mitt hästintresse hade bara börjat, innan sommaren och under somamren provred jag ett x-antal hästar. Och i juli hittade jag hästen som vi bestämde oss för att köpa som var Verano. Där började allt slit och alla roliga sunder med att utvecklas till hoppryttare.

 

Jag som person är ganska blyg, tyst men när man väl känner mig så kan jag prata ganska mycket. Snäll för det mesta och skulle inte vräka ur mig ett fult ord till någon vän. Rädd för getingar, bin, mörkrädd och spindlar. Gillar inte att sitta inne hela dagen, eller att åka karuseller. Jag älskar att promenera, rida, träna hundar och åka bil.

 

Mina två bröder bor ej hemma längre. Jonatan född 97, bor utanför Malmköping med sin flickvän och Tyson. Benjamin född 91 bor med sin fru och dotter i Stockholm och med Balder.